Pages

Thursday, May 26, 2011

Teringat semula..kenangan aku bersama dia..
bukan bermaksud hubungan kami sudah berakhir..masih utuh lg..
mekar bersama kasih sayang yang tercipta antara kami..
kisah yang bermula ketika kami masih dibangku sekolah..
cinta tidak mengenal usia..waktu..dan siapapun..
apabila ia muncul dalam diri seseorang..
itulah adalah anugerah..
masa berganti masa..
hubungan aku bersama dia hampir memasuki tahun yang ketiga..
terlalu banyak masa,kasih sayang,wang ringgit dan air liur
yang digunakan..demi cinta yang membara..
mulanya..hubungan itu tidak dirancang malah tidak diduga..
ternyata jodoh pertemuan & ajal maut kerja tuhan..
dua insan bertemu dan mengikat kata janji untuk sehidup..
berbagai onak dan duri yang dihadapi untuk mempertahankan
cinta sejati..
cinta yang lahir dari hati dua insan yang saling melengkapi
saling memenuhi dan memahami..
dunia yang terlalu banyak cubaan dan rintangan..
itu sekadar mukadimah bagi membuka cerita..
Kisahnya bermula ketika kami di tingkatan 4..
percintaan yang langsung tidak aku sangka..
yang membawa hingga ke hari ini utuhnya..insyAllah..
hampir memasuki tahun yang ketiga..
berbagai suka duka kami tempuhi bersama..
dalam erti kata untuk menyemai benih cinta yang suci..
untuk mengenal hati budi masing bukanlah perkara yang mudah..
ianya mengambil masa yang lama..cukup lama..
hari demi hari aku menyayangi dirinya tanpa jemu..
malah bertambah2 sayang pada dirinya..
harapan kami teramatlah tinggi..
untuk membina mahligai bersama..
meminta dari allah setiap hari supaya termakbul hajat di hati..
mengikat kasih suci..
namun..
nasib tidak selalu menyebelahi aku..maklumlah..sudah lumrahnya manusia..
pasti akan membuat kesilapan...
bermula di semesta pertama,hubungan kami menjadi renggang,,
sering berlaku pertengaran..
ada sahaja yang tidak kena..
rindu bertandang setia masa..
hati mulai resah billa sehari tidak bersua..
bagai nak gila rasanya..
tapi harus ditahan untuk kebaikan dan masa depan masing2..
hari demi hari..perkara sama tetap berulang..
namun kasih sayang yang kuat antara kami menjadi pengikat yang kukuh..
doa bersilih ganti untuk hubungan ini..
sayang yang bukan kepalang..menguatkan kata hati untuk tetap bersama
walau apa yang menimpa..
hingga kini,,kami tetap bersama..
insyAllah akan selamanya bersama..
Ya Allah..berikan kami peluang untuk hidup bersama dan 
kekal bersama selamanya..
doakan kami...Amin...

Wednesday, May 25, 2011

Result ooh result..

result dah pn keluar..
dan aku pn dah check..
hahhahah...
agak mengejutkan gitu nyah !
sem ni nasib xberapa nak baik laa..
but...! Alhamdulillah..no fail!
hihihihi..
aku redha n bersyukur dgn ape yg aku dpt..
sbb tu semua adlh usaha aku sendiri..
no copy2...hahahha
mase nk check, xyah ckp la jantung aku ni..dup dap dup dap je..
al maklum laa..nervous melampu..
perkara yg melucukan aku pagi td tuh,,pakwe aku ni..
si leman jaq..aku pnye laa check result die kt yahoo mail..
sorok2 la konon..tkot gk die marah..hihi
tup2..die da check result aku dlu2 dr aku..hahaha
aku nk kenekan die, die pulak yg kenekan aku..
hahahahaha...masing xley nk marah laa..
hahahha...lgpn aku xkesah pn pkwe aku nk check..
sbb xde rahsia antara kami..
sumenye kongsi bersama..
rase xsabar la pulak nk balik kolej..
rindu kt kwn2 gile aku..hehehe..
papen aku syg dorang semua..
hihihihi....
muahhhh!!!!(blushing)..ngee~~

Sunday, May 22, 2011

new face

blog ku kini sudah berwajah baru..
baru ciap edit..
nk tmbah pape lg x??
boring la arini..
hidup umpama tidak berteman..
bak kate lagu Erra Fazira..berteman sepi..
hahahha...
btw,,aku happy arini..
xtaw happy sbb ape..
xbersebab kot..
aku xnk mengarut panjang2..
just nk gtaw nk tukar wajah bru je tok blog aku nih..
hope gn blog bru ni..aku bertambah222 ler happy ye..
bye2...muahhh !!

Tuesday, May 17, 2011

our space..

RINDU..
Rindu pada dia xpernah hilang..makin bertambah setiap hari..
org penah ckp, "jgn terlalu sayang,nt benci jadinye"..
harap2 xjd la mcm tu..simpang malaikat 44...
harapan aku pada dia tinggi sangat..bpe meter tu xsure la pulak kn..
aku mgharapkn hubungan yg kekal dgn die..
sampai akhir hayat kami..
SAYANG..
Saya syg sgt kt dia..xtaw la npe syg sgt kt dia..
ex yg sebelum2 ni xla macam tu skali syg kt dorang..
inilah kot yg dipanggil kuasa cinta..wowowo...
hehehehe...
CINTA..
cinta..?? cinta sukar dicari dan sukar utk didapati..
hanya hati yg ikhlas yg akan dpt rase akan hadirnya cinta tu..
cinta terlalu agung..terlalu suci..
untuk dikhianati..
hargai cinta dan pasangan dgn seadanya..
untuk mendapat cinta sejati..
Amin...

Thursday, May 12, 2011

AGAK LAMA JUGAK LAA

Hurmmm..
dah lama x post..
bukannya mlas tp line x berapa oke laa..
lembap sangat broadband@berukband ni..
hihiihihihihi...
hari jadi umi dah lepas..n hari ibu pn dah lpas..
tp aku xbg present pn kt umi..
bukan kedekut tp xde duit laa..
maklumlah xde keje cuti2 camni..
cian kn.. :'(
nanti ade duit lah ye..hihi..
insyAllah...
pejam celik pejam celik..
dah 11 hari aku cuti..jap je rasenye..
xpuas kot..nk lame2..ley cari keje n ade duit poket..
then boley lah enjoy..hihihi..
pompuan biaselah..nk shopping jela keje yg die taw..
best dow..release tension kalu dapat shopping..
window shopping pn jd lah..hahahha..


p/s : buat lelaki yg kt luar sane tu..simpanlah duit byk2 n cari keje gaji besar ye..hihihi..grau je...jnji korang happy! <3 <3