Pages

Saturday, September 17, 2011

rinduku berteman

so sweet...hehehe...rinduku berteman..kui3...ape keh jiwang sangat aku nih..
dah tlebih excited no bunyinye...maklumlah dapat jumpa abe...
hihihi...

banyak jugak rintangan yg mendatang bagai tetapi ku tempuhi jua..
cehh...ayat xleh bla..haahha...biasela bila dah happy kan..
ayat pon dah mcm org xbpe nk betoi..
bkn apa dah lame xjmpa..dah berbakul sarap rindu nih..
nak pecah dah mcm nk keluar lava=rindu..
kehkehkeh.....

sampai2 je ke destinasi yg nk dikunjugi setelah sekian lama xkunjung tiba itu..
aku pon mencari sidia..hihi..mana dia ni??
tunggu punya tunggu..sampailah sidia bucukku itu..
aww...hensemnye pkwe aku (mengalahkn org lain xde bf)
hehehe.....
then kteorg terus ke destinasi anak muda berkumpul..
taw x ktne??
kt mp n dp jela kalau kt malacca itu..
xkesahlah kt mne pong kan..jnji gueh dapat ketemu dia..

pastu g makan..dia lapar plak..mestilah lapar dah tgh hari..
yg peliknye aku ni yg xlapar2..pg tu bkn mkn ape sgt..
mkn yg cucuk2 goreng tu...taw x??
nugget n filament goreng tu je...
tp kenyangnye xyah ckp laa..smpai dah balik pon knyng ag..ahahaha
hebat tol..dpt jumpa terus kenyang sehari..
kena jumpa tiap2 hari lah mcm ni..jimat duit...kui3...

pas makan gi karok jap..hehehe..dah lama xziarah mic...haahha...
tp mcm siak..heehhe..leh plak ade problem..nyanyi jap je kot..
huh..ade ke nk bg masa extra..haram kejadah..tuii!!
pastu g jalan2 ag..wah?? happy giler doh..
bkn slalu kot dpt jumpa si bucukku itu..
hhehehee..

pastu ag..g dataran dp je..mik2 gambar skit..wat tambahan koleksi..
snap itu, snap ini..mcm2 snap...snap gmbar kami laa..
bahagia tol dpt bersama dia seharian..
n the last word....dia ckp kt aku... 
hehehehe...malulah....
i love you..
aku pon jawab...
i love you too...
sekian..heheheeh...


 sweet x?? hehehe
 bucuk saya.. :D


 budak gedik..:)

kembar siang...hahahah...

doakan kami bahagia hingga akhir hayat...

Wednesday, September 14, 2011

hangin tol la...

asa aku nak post entry baru je..mesti ter-delete dgn sendrinye..huahhaha....
nyampah tol la....aku mmg rajin la kn nk type balik...
paling2 bengang aku dapat..ahhahah...
(gelak tok dri sendri)
muahahahaha....


HUH !!... PADAN MUKA SENDIRI....

Thursday, September 8, 2011

BOSAN

HARI NI AKU NK POST ENTRY NI DGN HURUF BESAR..
BIAR RASE PUAS HATI SIKIT..HAHAHA..

ADA AKU KESAH..lANTAK AKU lAA..
EH ! AKU BOSAN lA..BKN BORING TAPI 
FED-UP K ! PlUS MElUAT SGT..
RASE NK MENCARUT PON ADA..
TAPI XBAIK lAA..

SEKARANG NI FIKIRAN AKU MElAYANG2..
MCM lAYANG2 PON ADE..HAHA..
KORANG BOlEH TAHAN KE DGN KERENAH
MANUSIA YG XPERNAH2 NK BERUBAH..
INGAT KO BAGOS SGT KE??
EIHHH!!! MElUATTT NYE !!
HAT TUI !!
PUAS HATI AKU..

P/S:sorry...nk lepaskan geram je..jgn ikot emo skali ehh...heheheh....

Saturday, August 13, 2011

KERANA CINTA....

Assalamualaikum...
hati sebenarnye rase xnak post kt blog ni..
tapi tak de tempat nak mengadu..
disinilah sekurang2nye dapat tenangkan sikit hati ni..
CINTA...
ada ape dgn cinta tu sebenarnye...??
kalu setakat kesedihan, kelukaan..
lebih baik cinta itu MATI...
SEBAB..manusia boleh mati kerana cinta..
aku takkan sesekali jadi manusia yg xbersyukur..
mungkin ada hikmah disebalik apa yg berlaku..
kalau itu yg terbaik,,aku pasrah..
takdir Allah itu tetap..
tapi aku masih berharap aku mampu mengubah takdir itu..
berapa kali aku menangis kerana CINTA???
berapa kali aku kecewa kerana CINTA??
memang betul kata orang..
CINTA ITU AIRMATA..
CINTA ITU KETAWA..
CINTA ITU MEMBUNUHKU..

Monday, August 8, 2011

kesian kt my hubby...hehehe...

sangat-sangat kesian kt hubby saya.. huhhu... die demam lg..kesian sangat.. nak marah pon ade gn die ni taw.. kesihatan xnk jage..tu asik demam.. dah tido xmenentu macam mane xdapat penyakit.. geram sgt gn die!!! grrr.... bile demam mulalah merengek2.. macam budak2 plak..hehehee...tapi xpe..hati dah sayang kn..kne take care pasal die..nanti kte xsayang die plak..dah jd satu masalah plak tu..nak elak la kalau boleh kn..

tanak la gadoh2 kn.. xbaik.. nanti kurang kasih sayang plak.. tapi die ni degil skit..biase lah lelaki.. EGO... hehhe... jgn marah ye by..membebel skit je..kalau x awak tu degil..ske tido lmbat..paling tidak kang ayat die.."dah kje syg"..abis, ape lg aku bleh ckap.. iyakan ajelah.. napelah kami bukan satu kampus..bleh gak aku tolong die wat kje..sian kt die..yg paling best dapt tgk@ jmpe slalu..hihihih....i miss u so much by.. <3 


LEMAN JAQ <3 ATY ZATTY
MUAHH UNTUK KAMU BYY... Hee...


Sunday, August 7, 2011

suke tahap gaban

AMAR BAHARIN
aku sangatlah suka kt actor ni..
xtaw la npe aku suke tahap gaban kt die ni..
dah la hensem..macho plak tu..
weeee!!! suke giler ah kt amar baharin ni..
kalau la dapt jumpe die..
sekali pn xpe..dpt jd pkwe or skandal oke gk..
hahahhaha..
macam dapat plak kn..!
papepon aku mmg suke kt die ni..
siap wat folder khas nk save pict die..
huhuuhu...
bkn obses k..minat giler je..
ehehehe....
kalu boley tiap2 hari nk tgk muke dia yg comel a.k.a jambu !! 
hahahahaha....
siap wat background pict tok lappy ag tuh..
wawawawawa....

 hensem x..??

comel tol lah !!

SAYA SUKA AWAK !!!!!!
~~~HAHAHAHAHAHAHAHA~~~

Sunday, July 24, 2011

rindu....

DAH LAMA AKU XPOST..HUHU..ARINI NAK TULIS HURUF BESAR LAA..BIAQ NMPAK SIKIT..
CUTI SEMINGGU SANGAT2 TIDAK MENCUKUPI..
CUTI AKU BANYAK DIHABISKAN DI KAMPUNG BERSAMA NENEK DAN ATUK AKU..
SUKE BENOR DORANG..HHEHE...CUCU KESAYANGAN..
BUKAN BODEK TP REALITI...HIHHIIH..
TAPI AKU SEDIH SEBAB XLAMA NGAN UMI AKU..RINDUNYER...
NAK BALIK..NK CUTI LAGI...
CEPATLAH RAYA DATANG...NK CUTI LG...
NK JUMPE DIA....
XPUAS...
NK JUMPA..NK CUTI...
HAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA
HILANG TENSION AKU...HAHAHAHAHAHAHAHAH...
OPPPSSS! JANGAN GELAK KUAT2..
NT HABIS ILMU KELUAR...
HEEEE... ^^,)

Wednesday, July 13, 2011

JALAN-JALAN...Weee ^^,)

assalamualaikum...
hari ni baru dpt post entry..da 2 hari balik dr tasik kenyir..
wah ?? best woo...gi camping tp xde gye gi camping pong !
hahahahahaha...enjoy gle ! 
syeramm neh !
activiti xbpe padat tp mmg best r...sgt2 best...
then g pasar payang..shopping sakan la der...
xpenah g terengganu la ktekn....haahaa
macam2 aku beli..
kalau boleh sume yg ade kt p.payang tu aku nk rembat(beli k !)
perjlnan gn bas tu giler r penat..mse g 16 jam dlm bas..nasib balik 
xlme sgt..bpe jam tah...hahaaha...
yg penting aku dpt beli PENYU !!hahahha...
  ni lah keadaan jalan kt p.payang..
dah la panas gler..mendidih nok !

 sedap gle udang beso ni..mahal doe..RM2 per stick..

good  habit.. ^^,)
sedap....yummy2! !

Sunday, July 3, 2011

DATING...HEHEHHE...?

Hari ni dating...hehehe..jgn salah sangka...dating dgn NAD senget..
roomate aku yg gler sorang ni..




nk release tension katenye! haahahaa...
over gle nk mati make up..mcm nk g dinner..hahhaha
bulan sawan kami..
sampai2 je tros g KFC..rse nk mkn kfc plak..asik Mcd je kn... :)


Eternal Magic...wangi...:)

then pas ciap mkn g Avon..pe lg cari perfume lah ! .hehe
maklumlah perfume dah abis..
paling yg diminati oleh student2 skrng..KAROK!! hahahahahhaha
sampai sakit tekak..xsah kteorg ni kalau xselect lagu yg nada tinggi..
nak kalahkn Ziana Zain gitu...opps! perasan gler...
hahahhah...pas karok balik laa...sbb da lewat...
homework xyh ckp laa..belambak...heehhehe...
janji enjoy... :)

Saturday, July 2, 2011

modul part 3

 Hari ni modul aku untuk kali ke tiga..banyak2 modul sebelum ni..sem ni lah yg paling best..
ntah la..tp dorang mmg the best laa..dah la dpt facilitator HENSEM..hehe
aktiviti yang aku agak bosan arini ceramah..igtkan nk ceramah sal agama..
ley gk tmbah ilmu..bkn mksd ceramah bkn agama xberilmu tp mbosankn doe..
benda yg dah taw..mmg bosan laa...hahaha
kejam giler aku..
yg paling best mse aktvti last skali..
kteorang kne mereka replika or smthing like that laa..
hahahhaha...aku bkn nk perasan la kn tp group aku punye mmg cantik laa..
and kreatif gler..hahhaa...
xkteorg wat kapal...
UNIK+CANTIK+KREATIF=ORG YG JIMAT...hhheee..
ape?? xcaye ek?? tngu jp aku upload pict 

 sebok je tgn faizal tu...huh! 
amacam?? kreatif kn??
aku dah ckp tp xcaye...hehehe...

Saturday, June 25, 2011

NR cafe@ foodcourt..??

Alhamdulilah..akhirnya siap jgk cafe baru kt U aku ni...
lame mnunggu,,naik jenuh dah mkn kt benteng..heheheh...
bukan tak bersyukur k..cuma...tettttt!!!..
cafe NR tu bukak semalam lg tp baru hari ni aku menjejakkan
kaki untuk merasa mkann ka situ..
maklumlah..tempat baru kn..hahhaahahhah...
mmg cantik n selesa la mkn kt situ..
kemudahan yg bgos..







sesuai gn taste student sekarang ni..ehem3...
student macam aku laa...hihihi...
yg paling best tu..punya la lame aku kt UiTM ni..dok mencari kerang 
sambal xjumpa2..arini dpt gak aku merasa,,hehhe..
tp pedas gler...xabis nasi aku..sbb kene kuah sambal tu..
papepn oke..harga xmhal sgt..
buat mase ni oke lg..akan dtg xtaw la cmne kn..hehhe..
tempat mkn kt NR tu ada dlm 2 pilihan..
nk mkn kt dlm@air-cond or kt lua..bg yg ske hirup udara segar tu 
boley la mkn kt lua..
xde beza pn..lua dlm sume ade tv lcd...
mmg best laa..
JANJI JGN MAHAL SGT K! hahhaha

Thursday, June 23, 2011

Perlu ke setiap hari gaduh???

Takkan setiap hari nak gaduh kot..
tak berbaloi laa camtu..
cubalah paham isi hati orang perempuan wahai kaum adam..
ape ke bengap sangat korang ni nak paham perasaan perempuan@ 
awek korang sendiri..
kalau awek korang tengah dok syok bercerita2 dgn korang tu jgn la korang potong mood dia..
means,,ko fokus la kt ape yg dia nak ckp..
maybe dia nak sharing something dgn korang tak pun 
nak maNje2 dgn korang..
ish3...ni lah die orang lelaki..selalu buat org perempuan naik hangin..
jgn sampai kne hangin ahmar sudah la ye org permpuan..hehehe..
grau2 gak..tp aku ckup bengang bila aku ckp pakwe aku xfokus kt ape yg aku nk ckp..
mmg rase nk pukul org la kn..
ish! agak2 la..jge la hati kaum hawa ni..
ni tidak..entah ape la yg korang ni rse kan ?? an?an? an??
nt korang(kaum adam) kne balik cmne korang buat kt awek korang
baru korang taw ape rsenye...
aku ley komen 1 benda je..
PADAN MUKA!!!! HAHAHA

Tuesday, June 21, 2011

SAYA SANGAT YAKIN !!! HeHeHe....

Assalamualaikum semua...wanshang hao...hehehhee...
sekarang aku betul2 dah yakin dengan keputusan aku..aku mmg xnk jawatan tu..
aku rahu setakat mana kemampuan aku..
so,,aku akan tetap jadi diri aku yg sebenarnya...
aku berani..korang ade berani ke mcm aku.............????
hehehhe....






aku sangat2 yakin dengan keputusan aku ni...
aku xnak jadi orang lain..
ingat!!!  ZATTY..
jgn fikirkan ape kata org lain ttg ko tp fikir diri ko sendri je..
bukanlah pentingkan diri sendiri plak...
tamau-tamau...berdoce taw !
nt kne babab..nk??
hahahaahhahahahahahaha
malam ni aku rase tenang sangat...
rase dah kurang beban aku..yg paling penting xstress lg..
aku nk belajar rajin2 n get DL again for this semester..
okeh bebeh????
aku sayang semua org...
muahhhhh3333!!!!!!!

Monday, June 20, 2011

w.h.a.t i f.e.e.l ?????



aku xtaw ape yg sebenarnya aku rase..aku xpasti aku boleh ke nk galas tnggungjwb ni..aku tkot aku xmmpu..aku ni sensitif..xley org marah2 aku..ckp kasar2 gn aku..
aku xmampu nk tahan airmata aku drpd gugur..mcm mana aku nk bg org paham aku??
kdg2 aku rase mcm nk lpaskan je jawatan ni..huhuhuh..
tp aku nk cari pengalaman...mcm mana ni??
Ya Allah berilah aku petunjuk-Mu..
berikan aku kekuatan utk menempuh benda2 baru ni..
sekarang ni pn aku rse cam nk nangis puas2..aku xrse happy pn ..
bila aku perlukan seseorg..dia xde gn aku...
its okay..maybe dia busy gn kje dia..
apa yg aku harapkan aku akan terus tabah n kuat tok hadapi dugaan ni..

First persatuan aku join kt UiTM

Hari ni kt kampus UiTM aku akan diadakan AGM..taw kn AGM tu ape??hihi..first tu maksud aku pertama kali aku join persatuan sbg ajk..masuk2 je dapat jawatan s/u..mulanya aku xsure gk...then skrng pn aku xsure lg aku mampu ke tak nk galas tanggungjawab ni..btw,,,,ni lah experience yg aku dpt nt...dah la aku xtaw pape pasal kerja2 s/u ni..name je s/u mse kt sekolah dulu tapi haprak..xpenah wat kerja pn..mane tidaknye,xpenah ade meeting pn..hahahhaha...agak2 macam mana laa nasib aku ye nak tunggu sampai sem dpn..bru abis kontrak aku..hihihih...kontrak la kononnnn...ngee~~~~~





macam tu ke???hhaahhaha....kalu bleh bialah kerja aku berjalan dengan lancar..huuhuhuh...malam ni adalah malam AGM yg merupakan penglibatan aku dlm persatuan bahase mandarin..hihi..ckp mandarin skit...
"ta shi shui","ni hao???" hihhi....cukuplah tu...kang berbelit plak lidah aku...

before 7.30 aku dah kne ade kt LT1..maklumlah exco..kne dtg awal..n yg paling penting dpt mkn FREE!!! hehehhehe......jgn marah nooo....maklumlah makanan kt sini dah makin mahal...huhuhuh....
okeh laa bebeh...i nk pergi mandy dlu..almaklum laa baru blik klas kn..paham2 la..semuanya da macham but!! still wangi k...hhahahaahhaah

Saturday, June 18, 2011

enjoy sesangat hari ni..:)

Best sesangat doe hari ini..g mandy kt gunung ledang gn classmate n roomaye aku..
korang mmg sporting abis la kn..ase nk g ag..
tapi yg xtahan nk naik atas skali tu laa...
perhhh!!! letih gler...nk patah lotut den ni..
siyes mmg tinggi2 tngge die..
perangai xyah ckp laa..mcm2 ada...
btw..still behave..mmg aku syg lah kwn2@gile2 aku ni..
hhahahahahha...opss! jgn marah ye korang..hihihi







nt len kali kte g 1 klas k..sure gempak and meletop gitu...
rase nyesal pn ade gk sbb xajak 1 klas...hihii
sorry ek tawan2...hihihi..kne tinggal..
next time semua g k..
mse berhappy2 dah abis..kje berlambak2 mnunggu...hahhaa
aku nk balik mak! hehehe...

Wednesday, June 15, 2011

Lama giler xpost entry...bosan laa..xtaw nk tulis(padahal byk kut benda yg bleh diberitahu kt sini)
hehehehehhehehehehhehehhehhehehehehehehehehhehehehehehehe.....
  1. Firstly,aku dah pn 3 tahun gn bf aku..hihi..syg kt dia..
  2. aku dah pn part 3 kt UiTM ni..
  3. aku ada macam2 nme gelaran..secret!! hiihi
  4. kerja aku pn dah makin bertambah2 skrang ni..
  5. mata asyik ngantuk je..time kt kelas je plak tu..
  6. aku dpt roomate yg sama lg..dr part 1 kot..(budak gedik@nad)
  7. duit pt aku kne tolak ag,,huhu,,nyesal amik wpp..
  8. puasa xganti abis lg ni..bru 2 hari..
  9. best giler dpt jumpe sidia minggu lepas..rindu+sayang+sgt2!!! hahah
  10. for the last but not least,,aku nk DL sem ni!!!! hahahahha(action kamen)

Thursday, May 26, 2011

Teringat semula..kenangan aku bersama dia..
bukan bermaksud hubungan kami sudah berakhir..masih utuh lg..
mekar bersama kasih sayang yang tercipta antara kami..
kisah yang bermula ketika kami masih dibangku sekolah..
cinta tidak mengenal usia..waktu..dan siapapun..
apabila ia muncul dalam diri seseorang..
itulah adalah anugerah..
masa berganti masa..
hubungan aku bersama dia hampir memasuki tahun yang ketiga..
terlalu banyak masa,kasih sayang,wang ringgit dan air liur
yang digunakan..demi cinta yang membara..
mulanya..hubungan itu tidak dirancang malah tidak diduga..
ternyata jodoh pertemuan & ajal maut kerja tuhan..
dua insan bertemu dan mengikat kata janji untuk sehidup..
berbagai onak dan duri yang dihadapi untuk mempertahankan
cinta sejati..
cinta yang lahir dari hati dua insan yang saling melengkapi
saling memenuhi dan memahami..
dunia yang terlalu banyak cubaan dan rintangan..
itu sekadar mukadimah bagi membuka cerita..
Kisahnya bermula ketika kami di tingkatan 4..
percintaan yang langsung tidak aku sangka..
yang membawa hingga ke hari ini utuhnya..insyAllah..
hampir memasuki tahun yang ketiga..
berbagai suka duka kami tempuhi bersama..
dalam erti kata untuk menyemai benih cinta yang suci..
untuk mengenal hati budi masing bukanlah perkara yang mudah..
ianya mengambil masa yang lama..cukup lama..
hari demi hari aku menyayangi dirinya tanpa jemu..
malah bertambah2 sayang pada dirinya..
harapan kami teramatlah tinggi..
untuk membina mahligai bersama..
meminta dari allah setiap hari supaya termakbul hajat di hati..
mengikat kasih suci..
namun..
nasib tidak selalu menyebelahi aku..maklumlah..sudah lumrahnya manusia..
pasti akan membuat kesilapan...
bermula di semesta pertama,hubungan kami menjadi renggang,,
sering berlaku pertengaran..
ada sahaja yang tidak kena..
rindu bertandang setia masa..
hati mulai resah billa sehari tidak bersua..
bagai nak gila rasanya..
tapi harus ditahan untuk kebaikan dan masa depan masing2..
hari demi hari..perkara sama tetap berulang..
namun kasih sayang yang kuat antara kami menjadi pengikat yang kukuh..
doa bersilih ganti untuk hubungan ini..
sayang yang bukan kepalang..menguatkan kata hati untuk tetap bersama
walau apa yang menimpa..
hingga kini,,kami tetap bersama..
insyAllah akan selamanya bersama..
Ya Allah..berikan kami peluang untuk hidup bersama dan 
kekal bersama selamanya..
doakan kami...Amin...

Wednesday, May 25, 2011

Result ooh result..

result dah pn keluar..
dan aku pn dah check..
hahhahah...
agak mengejutkan gitu nyah !
sem ni nasib xberapa nak baik laa..
but...! Alhamdulillah..no fail!
hihihihi..
aku redha n bersyukur dgn ape yg aku dpt..
sbb tu semua adlh usaha aku sendiri..
no copy2...hahahha
mase nk check, xyah ckp la jantung aku ni..dup dap dup dap je..
al maklum laa..nervous melampu..
perkara yg melucukan aku pagi td tuh,,pakwe aku ni..
si leman jaq..aku pnye laa check result die kt yahoo mail..
sorok2 la konon..tkot gk die marah..hihi
tup2..die da check result aku dlu2 dr aku..hahaha
aku nk kenekan die, die pulak yg kenekan aku..
hahahahaha...masing xley nk marah laa..
hahahha...lgpn aku xkesah pn pkwe aku nk check..
sbb xde rahsia antara kami..
sumenye kongsi bersama..
rase xsabar la pulak nk balik kolej..
rindu kt kwn2 gile aku..hehehe..
papen aku syg dorang semua..
hihihihi....
muahhhh!!!!(blushing)..ngee~~

Sunday, May 22, 2011

new face

blog ku kini sudah berwajah baru..
baru ciap edit..
nk tmbah pape lg x??
boring la arini..
hidup umpama tidak berteman..
bak kate lagu Erra Fazira..berteman sepi..
hahahha...
btw,,aku happy arini..
xtaw happy sbb ape..
xbersebab kot..
aku xnk mengarut panjang2..
just nk gtaw nk tukar wajah bru je tok blog aku nih..
hope gn blog bru ni..aku bertambah222 ler happy ye..
bye2...muahhh !!

Tuesday, May 17, 2011

our space..

RINDU..
Rindu pada dia xpernah hilang..makin bertambah setiap hari..
org penah ckp, "jgn terlalu sayang,nt benci jadinye"..
harap2 xjd la mcm tu..simpang malaikat 44...
harapan aku pada dia tinggi sangat..bpe meter tu xsure la pulak kn..
aku mgharapkn hubungan yg kekal dgn die..
sampai akhir hayat kami..
SAYANG..
Saya syg sgt kt dia..xtaw la npe syg sgt kt dia..
ex yg sebelum2 ni xla macam tu skali syg kt dorang..
inilah kot yg dipanggil kuasa cinta..wowowo...
hehehehe...
CINTA..
cinta..?? cinta sukar dicari dan sukar utk didapati..
hanya hati yg ikhlas yg akan dpt rase akan hadirnya cinta tu..
cinta terlalu agung..terlalu suci..
untuk dikhianati..
hargai cinta dan pasangan dgn seadanya..
untuk mendapat cinta sejati..
Amin...

Thursday, May 12, 2011

AGAK LAMA JUGAK LAA

Hurmmm..
dah lama x post..
bukannya mlas tp line x berapa oke laa..
lembap sangat broadband@berukband ni..
hihiihihihihi...
hari jadi umi dah lepas..n hari ibu pn dah lpas..
tp aku xbg present pn kt umi..
bukan kedekut tp xde duit laa..
maklumlah xde keje cuti2 camni..
cian kn.. :'(
nanti ade duit lah ye..hihi..
insyAllah...
pejam celik pejam celik..
dah 11 hari aku cuti..jap je rasenye..
xpuas kot..nk lame2..ley cari keje n ade duit poket..
then boley lah enjoy..hihihi..
pompuan biaselah..nk shopping jela keje yg die taw..
best dow..release tension kalu dapat shopping..
window shopping pn jd lah..hahahha..


p/s : buat lelaki yg kt luar sane tu..simpanlah duit byk2 n cari keje gaji besar ye..hihihi..grau je...jnji korang happy! <3 <3

Thursday, April 28, 2011

LETIH OTAKKU

Letih sungguh minggu2 akhir kat sini..
banyak pulak tuh yg nk kne study..
maklumlah nak jd manusia yg berguna kene lah study..
kene lah rajin..
tp mmg letih la..
kenape lah UiTM ni g wat jadual yg tol2 menyeksa student..
cam aku ni lah..
struggle nk mati..hohoho...
hati pikir nk balik rumah je..
kepala pikir nk study je..
yg mane satu..idaman kalbu..lalallaal~~
sempat pulak nk menyanyi..
malam2 camni mula lah ngantuk tu datang bertandang..
hahhaha..nonsense !
rase malas nk study pon ade gak..
but.. bila pikirkan my mum..OMG!! i cant do that..
actually what i hv done just   now is really useless..
online,,online,, n online..
(bkn selalu pn)
hihihihihi...
emm full stop for today...
mood: study~~~~ lalalla~~~

Saturday, April 23, 2011

TERUK BETUL !!

memang xagak-agak la kaqn wat camtu td..
tiba2 xley pakai jeans n shirt..
bikin gua hangin la kn...

letih kot nk balik kolej balik n salin bju kurung..
ingat wa robot ke..??
huh !
tup2 !! masuk je dewan tempat duduk xde pulak..
mmg shit r kn bdk2 klas lain...
xreti2 lg ke nk amik exam cmne..
sedar2 lah diri tu nk dok dlm klas org..
menyusahkn org tol..
ley pulak wat muka xbersalah.
pengawas exam pn same naik je blurrr nye...
bape kali wa tukar tempat duduk..
xpatot lgsng r wei !
nyusahkn org je nk tulis byk2 kali no meja..
dah  3 kali nk kne isi benda yg same..
wa cukup benci r ende2 cmni..
ingat exam tu 5JAM ke ????
2JAM jela wei...
jgn r nk nyemakkan kpale wa yg dah penuh gn note2 nih,,,
hurrrh!!! geram ni geram...
len kali cek dlu dri tu klas ape n jge course ape..
xdela nk mnyusahkn aku..
bikin sesak je...

Wednesday, April 20, 2011

terasa sangat... :'(

Aku terasa sangat gn dorang..
especially DIA !!
selalu wat aku terasa gn perbuatan die tu..
hoii !! xreti nk jge perasaan kwn ke ??
knpe ko selfish sgt ??
mmg xgne la buat baik gn ko pmpn !!
shit !!
ko mmg pentingkn dri sendri..
xpernah pikir perasaan org lain..
ko mmg keji la !
selama aku kt uitm ni..ko lah satu-satunye kwn yg 
xpenah pikir perasaan org n SELFISH !!
aku dah byk sabar gn perangai ko..
huh !!!


p/s: pada kn2 yg kt luar tu..tlonglah hargai kwn2 korang..jgn la buat cmtu..hidup ibarat roda..nt korang akan rse balik atas ape yg korang dah buat..renung2kanlah..

Saturday, April 16, 2011

akhirnya...

segalanya telah pulih seperti biasa..
malah lebih baik..aku bersyukur sgt..
alhamdulilah...
memang ada hikmah disebalik semua yang berlaku..
hubungan kami semakin erat..
abang!! iloveyou !!
<3 <3
but...
so sad...
i  got flu..
tekak aku sakit sgt..
macam nk terkeluar anak tekak ni..
huhuhu...
final pn dah x lama lagi..
apa nk buat ni..??
kamon la zatty...study laa..
nk tunggu apa lg??
jawapan jatuh dr langit ke??
impossible!
hahahaha..
well...do the best !
n get DL again...
chayok2!!!(",)

Thursday, April 14, 2011

MAMPU KE AKU..??

MAMPUKAH??
mampukah aku untuk bertahan..??
mengejar sesuatu yang belum pasti..
belum pasti menjadi milik kekal aku..
sampai bila semua ini akan terjadi..?
apakah aku tidak punya hak untuk merasa kenikmatan
berkasih sayang..
pada siapa untuk aku mengadu nasib..?
PLEASE!!!
tolonglah faham keadaan aku..
apa yang aku perlukan..
aku perlukan kasih sayang..
daripada siapa??
daripada AWAK luqman hakim!!
kenapa ? susah sangat ke nak faham ayang..??
abang nak ayang buat apa lagi untuk abang???
tak cukup lagi ke selama ini?
tak semua manusia sempurna..
tak semau benda yang kita nakkan
kita akan dapat..
apa salah ayang lagi??
jangan la layan ayang macam ni..
ayang ada perasaan..
hati siapa yang tak terguris abang..
ayang perlukan abang...
memang ayang tak boleh bergantung pada abang je..
tp..ayang perlukan abang..
mana abang bila ayang perlukan abang..
takpelah abang..
ayang akan cuba faham abang lagi..
tp..ayang takut masa tu nanti ayang dah tak
mampu untuk bertahan...
maafkan ayang untuk luahan ini..

Monday, April 11, 2011

tolonglah mengerti....

susah sangat ke nak faham hati perempuan??kenapa selalu ulang perkara yang sama je...??takkan tak faham2 lagi hati perempuan macam mana...nak cakap macam mana lagi baru nak faham??awak xsayang saya ke??awak cakap awak sayang ..tapi..kenapa asyik sakitkan hati saya..??awak tahu x..saya sayamg sangat kat awak..awak la orang yang penting dalam hidup saya..saya sayang awak sangat2...awak..dah macam2 saya cuba tok kebaikan kita..tapi..nampaknya macam x memberi kesan yang baik je tok hubungan kita..saya sayang awak sangat2...tolonglah faham isi hati saya...........:(

dimanakah....?????

kt mana ni..???
nk cari kt mne lg ni..??
esok da kne ade..
huhuhu...
cepat la muncul...cepat!!!
tolong la aku...aku xtaw nk cari kt mane lg..huhu...
kalu x nt dpt NANDEK...
tolong lah...
kawan2 ade yg taw nk cari ktne??
actually aku malu nk tnye@ cakap..
aku xtaw nk cari soalan past sem cmne n ktne..
huhuhuh...
ciannye kt aku kn...
cepat la...tolong aku cari...esok nk gune ni...

Friday, April 8, 2011

Berfikir....

ape dah jd dgn diri aku ni.. ??
ape nk jd dgn diri aku ni..??
perlu ke aku jd macam ni..??
ape penyelesaian yg sewajarnye aku ambil..??
TODAY,
 aku betol2 rase down..
even aku xtunjuk kt kawan2 n classmate...
aku rase sedih sgt..
macam mane aku nk atasi benda2 mcm ni..??
kadang2 aku rase letih sgt layan karenah kwn2..
mmg berkawan satu benda yg amat menyeronokan..
..tp..bila sedih+marah+terase hati tu ade..mam mne...???
aku bukan nk cakap yg aku ni kawan yg baik..cume aku perlukan seorang
kawan yg betul2 memahami diri aku..
kawan yg ade mase susah dan senang..
aku rindukan kawan2 lame sekolah dulu...
korang...aku rindu korang..(5PA'09)
YESTERDAY,
aku menangis lagi..bengkak sgt mata aku..
itu je cara untuk aku lepaskan kesedihan aku..
airmata aku adalah peneman setia aku..
masalah yg terlalu banyak..
terlalu banyak untuk difikirkan..
pada siapa nak aku luahkan..??
pada sidia..???
si dia terlalu busy dengan assignment dia..
sampaikan kadang2 aku pun terabai..
memang aku tak boleh bergantung pada dia seorang je...
..tp..bila aku perlukan dia..mana dia..???
di sebelah aku..??di belakang aku..??atau tiada depan mata aku..??
bukan tu yang aku mahukan..
cukuplah sekadar dia sudi menemani aku di talian..
aku x minta lebih..hanya itu..
KENAPA???
kenape sekarang kami selalu gaduh..??
...kenape...????
kami dah xsehaluan..??
"jauhkanlah perkara itu Ya Allah"
berilah kami peluang..
pernah dia fikirkan perasaan aku...???
salah aku ke sayangkan dia..??
....abang.... 
berilah peluang pada diri kita untuk berfikir dengan waras..
fikir akan penyelesaian yang terbaik tanpa seorang pun yang akan terluka..

~atyzattylemanjaq~

Thursday, April 7, 2011

kesinambungan....(trip)



                                                               JBM1122A(2011)

...best mmg best !! hihi.. tu lah yg boleh aku ungkapkan..trip yg yg sgt best+meriah+fun giler..hahaha...walaupun 2 hari je..tp kire okey la..xmcm trip pn ade gak taw..nk taw nape?? sbb mcm g jln2 je gn kawan2..haha...yg paling aku xley lupe kn,,pg tadi (mse bekfes)..hahaha...pdn mke pkerja resort tu..bersepah2 kteorg mkn..mcm2 kteorg tibai..abis taw sume mknan tok pg tu...hahaha...xlarat aku nk ketawa..pas mkn kteorg rehat2 jp n then tros gerak nk balik segamat..tp singgah ler kejap kt JJ melaka..dah la bg 1jam 45 minit je..nk shpping..nk mkn lg..nk usha2 lg..hiihihii...tp okey la drpd xdpt lgsg kn..smbil2 tu sempat gak aku menyedekahkn duit kt kdai2 bju..hahaha...niat hati mule2 xnk shpping tp xlarat seyh...tgk bju cntik2..duit aku pn cntik je keluar...ngee...pastu kteorg blik lah...ke tempat asal kami..huhu

Tuesday, April 5, 2011

burger...burger...dan burger...

Assalamualaikum...(ade org x) 8)
aku nk citer sikit ni...
sikit je..xbyk pn...hihi...mentang2 la minggu test kn..
aku dah dua mlm turut2 mkn burger je..hahaha..
.sebenarnye xde selere la nk mkn nasi...hahaha(nk diet)..kui3...
burger pn burger laa...jnji sedap..favourite aku gk..hahaha...
burger kt uitm ni murah taw..
xmacam kt rumah aku tu..mahal gle..huhu..
xptot2...yg penting...SEDAP!!hahaha...
kadang makan 1 xcukup taw..
ase nk tambah ag 1 je..hihihi...
ESOK PERGI TRIP KT SHAH ALAM..
bestnye..dapat jalan2 lg..hihi..
trip yg dijangkakan best kot..
lain yg dirancang,lain yg jadinye..
nasib xcancel kn..? haha..
yg paling best kelas aku pnye kje amek gambar je..xyh wt report..haha
waa...:'(.. kesian kt kelas B n C..kua3..
dapat plak sebilik gn geng..mmg besh r kn...
excited siot !!
hahahaha...

p/s : to be continue........  =)

Monday, April 4, 2011

D-day !!


arini genap 2 tahun 10 bulan saya gn sidia...alhamdulilah..macam2 yg kite dah lalui bersama..arini hati saya sgt tenang..ayg sayang abg..ayg harap hbgan kte berjaya ye..smpai ke jinjang pelamin..oppss!! smpai ke masjid tok akad nikah..hihiihi...HAPPY D-DAY !! <3




love u hubby !! hihi..~~

ketensionan + alhamdulillah

minggu yang sangat penat dan pening gn test..berderet2 test..mmg saya sayang la kn lecturer2 saya...but, saya nk  ucap tQ sgt2 kt lecturer n tawan2!..hihihi...arap2 dpt cover balik markah test 1 aritu...huhuhu..saya nk DL ag..nk mintak biasiswa jpa..hehehe..doakan saya dpt ye ?! rindunye nk balik umah..almost 2 month dear! saya xbalik..nk homesick dah ni..hihihi...saya rindukan sidia jugak laa...bile dapat jumpe lg ??..nt kte jmpe lg ye..
 <3 <3

Saturday, April 2, 2011

study..study..study..

tibalah masa untuk aku study mkt 243..subjek yg byk kne membaca..n mengingat..huhuhu...poning2..nok pecoh doh palo ambo ni...hahahaha.... btw,,bye2..gua nk stdy dlu..nt kte sambung lg ye... jp2..kite ??? blurp....

thank you editkan gambar saya..

thanks shahrul..(nad punye hubby) hihihi...editkan gambar aku..like2 !! hihi..actually, aku ske sgt gmbaryg nad amikkan..huhu..tp syg gnbar tu xde nk publish..xde rezeki kot ??..huh ! :( .. papepon tQ kat nad and shahrul..




simple je..but.....? i like it !! <3

Thursday, March 31, 2011

seronoknye...



bosan2..hihihi..kenangan gn dira n mira...happy giler kteorang time nih.. hahaha...arap2 dapat kua same2 lg..walaupun kejap je dapat jumpe si dia yg tersayang tp..puas hati sgt..ilang rindu!! hahaha..hubby,,i love you ! <3

Thursday, March 24, 2011

advertising competition



video



walaupun group aku x bape nk bjeye sgt kn..hihihi..at least dpt no 2..tp sbg group simpanan je..pape pn thanks kt nisa,ziril and zaidi..korang mmg giler ahh !! hahahha...ni video group aku..wlau xseberapa tp ni la titk peluh kteorg... <3 <3

Wednesday, March 23, 2011

DINNER DIBA 2011

                                                                     fana <3 ated !!
                                                             aku, nisa & fana
                                                                 JBM1122A
                                                      ni exco diba taw ! hahaha
                                                         ni lah lecturer eco saya ! :)
                                                             ade gaya cam model x ?? hihi
                                                              ni pudin nmenye...cumil kn ??
                                                  asmira..(die xske org pngil die nme penuh) hihi
                                                      wah ?? ayu nye minah sebelah aku ni...
                                           budak ni paling ske membebel...ade je yg xkne ! huh !!
                                                      pasangan xbpe nk secocok ! hahahhaa ..
                                                              my bodyguard !! heee...
                                                          bersama NAS AQILA !!
                                                            mcm mak saya plak... huhuuh...
                                               ni pulak nme die galu..bajet cumil je kteorg ni...
                                                          ehem3.....jgn slh phm taw ! ngee...
                                                         cumil kn ?? exco diba...senior gueh !
huh ! best giler doh dinner... maybe sbb dak2 part 1 sporting2..hahaha.. bdk2 klas aku pn sme naik je..gile bergambar... (aku pn sme je) hihihi... byk gle gmbar yg aku amek semalam..120 keping...fuyoo...!! aku sayang sgt kt dak2 klas aku..korang mmg best r !!.. luv u! <3 <3